Od ideje do doma

Celovita ponudba

Z vami smo lahko od prvotne ideje pa vse do uresničenega in otipljivega doma. Prednosti so lahko tako finančne kot tudi časovne zaradi usklajenosti vseh faz, potrebnih za gradnjo stanovanjske hiše oziroma objektov drugačnega namena. Naša ekipa usklajenih lastnih in zunanjih sodelavcev vam lahko pripravi vso potrebno dokumentacijo.

1. DPP - Projektna dokumentacija za pridobitev projektnih in drugih pogojev

Projektna dokumentacija je namenjena pridobitvi projektnih in drugih pogojev. Vsebuje tiste podatke, na podlagi katerih lahko mnenjedajalec predloži ustrezna mnenja v skladu s svojimi pristojnostmi ter določi pogoje za izdelavo dokumentacije za pridobitev mnenj in gradbenega dovoljenja za izvedbo gradnje ter za uporabo in vzdrževanje objekta.

2. DGD projektna dokumentacija

Projektna dokumentacija za pridobitev mnenj in gradbenega dovoljenja vsebuje  podatke, na podlagi katerih se pristojni mnenjedajalec opredeli glede skladnosti dokumentacije s predpisi, ki so podlaga za izdajo mnenj, in določi pogoje za izdelavo dokumentacije za izvajanje gradnje in izvedbenih del ter za uporabo objekta. Upravni organ pa odloči, če so izpolnjeni pogoji za izdajo gradbenega dovoljenja.

3. PZI projektna dokumentacija

Namen projektne dokumentacije za izvedbo gradnje je zagotovitev strokovnih navodil za zakoličenje objekta, izvajanje gradnje in dokazovanje izpolnjevanja bistvenih in drugih zahtev. Projektna dokumentacija za izvedbo gradnje se izdela v skladu z izdanim gradbenim dovoljenjem in dopustnimi manjšimi odstopanji od gradbenega dovoljenja, poročilom o vplivih na okolje, če gre za objekt z vplivi na okolje, konservatorskim načrtom, če gre za

objekte, varovane v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo kulturne dediščine, in drugimi strokovnimi podlagami.

Načrti se izdelajo s strokovnih področij pooblaščenih arhitektov, inženirjev in krajinskih arhitektov, ki jih glede na vrsto gradnje ter namen, velikost, zmogljivost, predvidene vplive in druge značilnosti objekta določi vodja projektiranja.

4. PID projektna dokumentacija

Projektna dokumentacija izvedbenih del je namenjena pridobitvi uporabnega dovoljenja ter uporabi in vzdrževanju objekta. Prikazuje tudi odstopanja od projektne dokumentacije za pridobitev mnenj in gradbenega dovoljenja, ki je bila sestavni del gradbenega dovoljenja, ter od projektne dokumentacije za izvedbo gradnje, ki je bila priložena k prijavi začetka gradnje, na način, ki omogoča jasno prepoznavnost spremenjenih delov ali lastnosti objekta.

5. Gradnja

Pravnomočno gradbeno dovoljenje in prijava začetka gradnje objekta sta pogoj za novogradnjo, rekonstrukcijo in spremembo namembnosti zahtevnega, manj zahtevnega in nezahtevnega objekta ter za odstranitev zahtevnega ali manj zahtevnega objekta, ki se dotika objekta na tuji sosednji nepremičnini ali je od njega oddaljen manj kot en meter.